Dorcas  jaarverslag uitgebracht; concrete hulp aan ruim 600.000 mensen in 2017

Delft/Rijswijk/Regio de Chr hulp en ontwikkelingsorganisatie Dorcas Hulp en ontwikkeling heeft onlangs het jaarverslag  2017 uitgebracht waarin werd aangegeven dat er concrete hulp  aan  627.870 mensen werd gegeven in Oost-Europa,Afrika en het Midden-Oosten. Hieraan werd een bedrag van meer dan 25 miljoen euro aan besteed.

Zo werden in Oost-Europa 22,282 mensen geholpen voor een bedrag van haast 7 miljoen euro in Roemenië,Rusland, de Oekraïne,Moldavië en Albanië . Iemand die concreet werd geholpen was Alex van 8.Alex was nog nooit naar school geweest, want hij is een Roma kind, een zigeunerkind die in Roemenië als derde rangs burgers gezien worden. Zijn ouders gingen naar Frankrijk,maar dit mislukte omdat ze geen werk konden vinden. Terug in Roemenië kon hij niet naar school,maar doordat zijn ouders in contact kwamen  met het werk van Dorcas kan hij nu naar school,en hij vindt leren leuk en dat is te merken aan zijn resultaten. Elke dag zien de Dorcas medewerkers hem opbloeien!

Emameye uit Ethiopië ging als werkster naar Saoedi-Arabië maar toen het land alle grenzen dicht gooide moest ze land verlaten,zonder werk en dus zonder inkomen. Toen hoorde ze van een zelfhulpgroep van Dorcas en kreeg ze een training om een eigen bedrijfje op te zetten .Nu runt ze haar eigen winkeltje!Zo werden in   Oost-Afrika,  315.401 mensen  ondersteund als Emameye.

En in Syrië werd  Nouna geholpen waar Dorcas voor ruim 5 miljoen aan projecten werkt. Nouma moest wel 6 keer  vluchten voor het oorlogsgeweld, is getraumatiseerd door  wat ze heeft meegemaakt.Ze volgde een training en kan nu over haar angsten praten,ook gaat ze nu weer naar school. Ze heeft aangegeven dat ze later docent wil worden.

Drie verschillende verhalen van mensen die door het werk van Dorcas weer aan hun toekomst kunnen werken!

Niet alleen in Oost-Europa,Afrika en het Midden-Oosten is Dorcas actief, maar ook in Nederland kwam men in actie voor de allerarmsten. Zo kwam er meer dan 400.000 euro binnen door verkochte kleding, waarvan ongeveer 10.000 euro uit de regio Delf en Haaglanden werd ingezameld, werd er ruim 3,7 miljoen euro  aan goederen verkocht in de 31 Dorcas winkels, en kwam er 11 miljoen euro binnen van de overheid, de Europeese Unie, en fondsen uit binnen en buitenland .

Dorcas Delft en Haaglanden gaat ook in 2018 nog 1 maal een inzameling doen, namelijk op zaterdag 24 november waarin men voedsel gaat inzamelen voor Oost-Europa , tevens kan dan natuurlijk  ook weer kleding gebracht worden, en in 2019 worden ook weer 4 inzamelacties georganiseerd .

Meer informatie vindt men op www.dorcashulpdelft.nl of bel 070-415 10 13 of 06-485 25 932 of mail naar dorcashulpdelft@outlook.com

Dorcas Hulp en ontwikkeling,Dorcas Hulp Delft en Haaglanden, p/a W. van Dorp,Merellaan 13 2289 EC Rijswijk-zuid/Delft-noord 070-415 10 13/06-485 25 932 www.dorcashulpdelft.nl