De afgelopen weken is ons leven hier in Nederland radicaal veranderd vanwege het coronavirus. De scholen zijn dicht, we werken thuis, veel bedrijven hebben de deuren (noodgedwongen) gesloten en we moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar.

 

Ook voor Dorcas heeft het coronavirus grote gevolgen. Uit veiligheid voor onze vrijwilligers zijn de Dorcas-winkels en depots voorlopig gesloten. De meeste medewerkers van ons kantoor in Almere werken al weken thuis. In de landen waar we werken, liggen programma’s stil of ze gaan op een andere, beperkte manier door.

 

Maar er ontstaan ook nieuwe initiatieven en mogelijkheden. Zo delen we in enkele landen voedsel uit aan mensen die door de coronamaatregelen geen inkomsten meer hebben, zorgen we voor schoon water en zeep om de handen te wassen en geven we voorlichting over het belang van goede hygiëne om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

 

Onze medewerkers gaan ondanks deze crisistijd door met hun werk voor de allerarmsten. In de onderstaande videoboodschap delen drie medewerkers hun verhaal. Ze zijn hoopvol over de ontwikkeling van de situatie in Nederland en zijn blij met nieuwe initiatieven die juist in deze crisistijd ontstaan. Ook zijn er natuurlijk grote zorgen over de verspreiding van het coronavirus in de landen waar wij werken. Gelukkig ervaren onze medewerkers dat, te midden van deze crisis, God er bij is. Hij heeft alles in zijn hand!