Dorcas haalde 250 kg kleding en 200 euro op voor Jemen tijdens tweede kledingactie.

Delft/Rijswijk/Regio  Dorcas Hulp Delft en Haaglanden,onderdeel van de chr. Hulp en ontwikkelingsorganisatie Dorcas hulp en ontwikkeling in Andijk heeft zaterdag  25 mei j.l.tijdens de tweede  kledingactie van dit jaar ruim 250 kg kleding,dekens en schoeisel opgehaald en inmiddels 200 euro aan giften ontvangen voor de bevolking van de door burgeroorlog geteisterde Jemen.

De inzameling vond plaats op 7 locaties in Delft,Delfgauw, Pijnacker,Rijswijk, en Leidschendam. De kleding wordt ongesorteerd  verkocht aan Reshare (onderdeel van het Leger des Heils ) Reshare sorteert de kleding uit in Oosterhout, in eerste,tweede en derde keus,wordt daar verpakt in grote balen van 500 kg en wordt verscheept met een schip of per vrachtwagen over de hele wereld. Voor de eerste  en tweede keus krijgt men de hoogste prijs en de derde keus wordt gebruikt als poetsdoeken,matras, auto of vliegtuigstoel vullingen. Van de opbrengst van de verkochte kleding  financiert Dorcas ruim 200 projecten in ongeveer 20 landen  waaronder ook noodhulp aan de bevolking in Jemen   De hulporganisatie ITDC is bereid gevonden om via Dorcas  dit jaar 850 families te helpen met voedsel,water en medische zorg. Dit kost 12 euro per persoon of 48 euro per familie. Dat zijn ongeveer 25.000 mensen. Giften kunnen  het gehele jaar door worden gestort op rek. NL35RABO1270104136  van de RABO bank in Delft o.v.v. noodhulp Jemen. Er is inmiddels al 200 euro geschonken voor Jemen!

De volgende kledingactie wordt gehouden op zaterdag 24 augustus weer in Delft,Pijnacker,Delfgauw,Rijswijk en Leidschendam van 10.00 -12.00 uur .Kleding ,dekens en schoeisel kan men het gehele jaar door afgeven op Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord, Vreedesstraat 11 in Delfgauw en op de Winston Churchillaan 1035 in Rijswijk(grens Rijswijk-Wateringen.Ook inzameldepot voor Dorcas worden? Meld u aan op dorkashulpdelft@hotmail.com