Dorcas haalt 250 kg kleding op tijdens eerste kledingactie van 2019

Delft/Rijswijk/Regio Dorcas Hulp Delft en Haaglanden heeft zaterdag 23 februari j.l de eerste van 4 kledingacties gehouden voor de allerarmsten in Oost-Europa,Afrika en het Midden-Oosten in Delft,Pijnacker-Nootdorp,Delfgauw,Rijswijk en Leidschendam. Er werd in totaal ruim 250 kg. kleding,dekens en schoeisel opgehaald. Tevens werd er gecollecteerd voor noodhulp in Jemen. Het eindbedrag zal aan het eind van het jaar bekend worden gemaakt,omdat de inzameling voor Jemen het gehele jaar nog zal doorgaan.

De UNHCR ( de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties) zegt dat in Jemen de grootste humanitaire crisis plaats vindt die de wereld ooit heeft meegemaakt! Vier partijen vechten om de macht die worden gesteund door Saoedi Arabië,Amerika en Europa aan de ene kant en Iran en Rusland aan de andere kant. De economie is volledig ingestort en van gezondheidszorg is allang geen sprake meer. Ziektes als cholera verspreiden zich over het land en zeker driekwart van de bevolking heeft hulp nodig. Dorcas heeft na lang zoeken eindelijk een partner gevonden die humanitaire hulp kan en wil verlenen. Het International Training en Development Centre (ITDC) is bereid gevonden om via Dorcas  dit jaar 850 families te helpen met voedsel,water en medische zorg. Dit kost 12 euro per persoon of 48 euro per familie. Dat zijn ongeveer 25.000 mensen. Giften kunnen  het gehele jaar door worden gestort op rek. NL35RABO1270104136  van de RABO bank in Delft o.v.v. noodhulp Jemen.

De ingezamelde kleding zal worden verkocht aan ReShare in Oosterhout, een onderdeel van het Leger des Heils. Met de opbrengst van de kleding financiert Dorcas noodhulp,sociale hulp en structurele hulp aan ruim 200 projecten in Oost-Europa,Afrika en het Midden-Oosten.

De volgende kledingactie wordt gehouden op zaterdag 25 mei, weer in Delft,Pijnacker-Nootdorp,Delfgauw,Rijswijk en Leidschendam

Kleding,dekens en schoeisel kan men het gehele jaar door brengen op de volgende plaatsen; Delft-noord/Rijswijk-zuid op Merellaan 13,Delfgauw;Vreedestraat 11 en Sir.W.Churchillaan 1035in Rijswijk (grens Rijswijk-Wateringen)