Dorcas haalt haast 1000 kg kleding op tijdens laatste inzameling van 2020 in Delft en Rijswijk

Delft/Rijswijk Dorcas Hulp Delft en Haaglanden,  dit jaar al 30 jaar onderdeel van de chr. Hulp en ontwikkelingsorganisatie Dorcas Hulp in Almere, heeft zaterdag 19 december haast 1000 kg kleding, schoenen en huishoudtextiel opgehaald in Delft en Rijswijk. Ook werd voor de 25 ste keer  de Dorcas Voedselactie gehouden, dit keer niet door het fysiek in inzamelen van voedsel wegens de Corona epidemie   , maar digitaal door het uitdelen van voedsel producten kaartjes. Deze kaartjes kreeg men uitgereikt op de inzamelpunten in  Delft bij de Staalweg, in Rijswijk bij de Laan Hofrust, de Merellaan  in Rijswijk-zuid/Delft-noord en bij de Churchillaan in Rijswijk. Zo werd landelijk al een bedrag van meer dan 800.000 euro aal voedsel gedoneerd!

Er werden die inzamelochtend van 10.00 – 12.00 tientallen kaartjes uitgereikt, met daarop een QR code die men met behulp van zijn telefoon kon scannen. Men kon een voedselproduct vanaf 1 euro al scannen, hiervoor koopt Dorcas dan al 3 pakken macaroni. Men kon met het scannen van de code zo voedsel voor 1,2,5,10 of 15 euro doneren . De landelijk voedselactie leverde zo al een bedrag op van 853.381 euro! Van dit geld worden in landen als Moldavië, de Oekraine,Albanie en Roemenië de kwetsbaarste ouderen geholpen met een voedselpakket om deze winter door te komen. Veel oudere en eenzamen moeten veelal rondkomen met een pensioen van tussen de 50 en 100 euro per maand, en daar kan men zelfs in deze landen niet van leven!  De voedselproducten worden lokaal ingekocht  in Oost-Europa en verspreidt door vrijwilligers van Dorcas.

Kleding, schoenen en huishoudtextiel kan men ook het gehele jaar door inleveren bij de Dorcas kleding depots . Dit kan 7 dagen per week op de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord, en de Churchillaan 1035 in Rijswijk.  Alle kleding en schoenen moeten schoon ,droog, heel compleet en niet versleten zijn. Alles het liefst aanleveren in dichtgeknoopte plastic vuilniszakken. Dorcas neemt geen dekbedden ,dekens ,kussens en slaapzakken meer in. Dit kan men gratis afgeven bij o.a. de Rata Plan winkels in Delft en Den Haag.

Alle informatie over het werk van Dorcas  kan men ook vinden op www.dorcashulpdelft.nl of bel met 070-415 10 13, mobiel 06-485 25 932 e-mailen kan ook via dorkashulpdelft@hotmail.com