De producten zijn erg waardevol voor mij’

De 61-jarige Elisabeta uit Roemenië is een van de ouderen die afgelopen maanden een voedselpakket van Dorcas heeft ontvangen. Door haar kwetsbare gezondheid en het coronavirus gaat ze nauwelijks de deur nog uit. Ze is dankbaar voor het voedselpakket én voor de sociale contacten die ze via de medewerkers nog heeft.

 

‘De afgelopen periode is voor mij erg moeilijk geweest. Alles veranderde door corona. Zo werden er geen kerkdiensten of andere activiteiten gehouden. Ook werden we als mensen ineens bang voor elkaar, omdat we het virus niet wilden oplopen.

 

Verdrietig

Ik was heel verdrietig dat we elkaar ook niet konden ontmoeten tijdens de activiteiten van het programma van Dorcas. Normaal gesproken hielp ik tijdens deze ontmoetingen met andere granny’s altijd met het dekken van de tafels en het uitdelen van het eten.

 

 

Ik werd ook betrokken bij activiteiten die nog wel konden gebeuren. Zo heb ik voor andere ouderen handgemaakte cadeautjes gemaakt. Door iets te doen, voel ik mij sterker. Ik kan iets doen voor anderen en mensen hebben mijn hulp nog steeds nodig.

 

Gezondheidsproblemen

Ik ben in mijn dagelijkse leven afhankelijk van hulp, omdat mijn gezondheid niet zo goed meer is.  Ik lijd aan een hartziekte, heb nierproblemen en last van epilepsie en astma. De medewerkers van Dorcas en de lokale kerk zijn een grote hulp voor mij. In deze eenzame periode bezochten ze mij regelmatig.

 

 

Kaas

Ook heb ik een voedselpakket ontvangen. Hiermee was ik zo blij als een kind. De producten zijn erg waardevol voor mij, want er zitten veel dingen in het pakket die ik zelf niet kan betalen. Zo zit er bijvoorbeeld kaas in. Dat is echt iets dat ik normaal gesproken niet eet, omdat ik het niet kan kopen. Ik ben heel blij dat het pakket ook aan huis wordt gebracht. Ik woon 4 hoog en ben niet in staat om zelf een pakket naar boven te tillen.

 

Het voedselpakket is echt een zegen voor mij en ik bedank iedereen uit de grond van mijn hart.’