Dorcas verhuist naar Almere

 

Dit najaar verhuist Dorcas van Andijk naar Almere. De centrale ligging van onze nieuwe locatie maakt samenwerking, ontmoeting en kennisuitwisseling makkelijker. Ook biedt de verhuizing naar Almere betere kansen om personeel aan te trekken.

 

 

 

Goede samenwerking tussen hulporganisaties is erg belangrijk. Elke organisatie heeft haar eigen kennis en ervaring. Door die te bundelen, bereiken we allemaal betere resultaten. De nieuwe, meer centraal gelegen locatie in Almere is goed bereikbaar met zowel de auto als met het OV. Ontmoetingen met andere organisaties zijn hierdoor eenvoudiger te realiseren. Door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid hopen we bovendien vaker onze vrijwilligers en donateurs te kunnen ontmoeten.
Daarnaast willen we graag dichterbij hogescholen en universiteiten gevestigd zijn. We hebben regelmatig mooie stageplaatsen beschikbaar voor studenten. Door de matige OV-verbinding met Andijk was het vaak niet haalbaar voor studenten om te komen. Contacten met onderwijs- en kennisinstituten bieden ook de mogelijkheid om de programma’s van Dorcas te verrijken met wetenschappelijke inzichten. Dit verhoogt de kwaliteit van ons werk voor de allerarmsten, voor wie wij al 40 jaar in actie komen.

 

De verhuizing moet uiteindelijk vooral bijdragen aan het verbeteren van ons werk. Met iedereen die onze missie ondersteunt willen we ons met kracht en passie blijven inzetten voor mensen die lijden onder armoede en onderdrukking, ook straks vanuit Almere.

 

Tot slot: Andijk, de plaats waar het allemaal is begonnen, verlaten we niet helemaal. Tegenover ons huidige kantoor komt een Dorcas-regiocentrum, inclusief een grotere, nieuwe winkel.

 

We kijken er naar uit u straks te ontmoeten op onze nieuwe locatie in Almere. Het nieuwe adres wordt: Radioweg 1, 1324 KW in Almere. In een volgend verhuisbericht laten wij weten wat de exacte verhuisdatum is en geven wij meer informatie over de wijzigingen van ons telefoonnummer en postadres.
Met vriendelijke groet,

 

Leo Visser

Algemeen directeur