Wim van Dorp van Dorcas liep 129 km tijdens Alternatieve Vierdaagse van Nijmegen

Delft/Rijswijk/Regio Wim van Dorp van de Dorcas  Hulp Delft en Haaglanden, sinds 1990 onderdeel van de chr. Hulp en ontwikkelingsorganisatie Dorcas Hulp uit Andijk liep van 21 tot 24 juli de Alternatieve Vierdaagse van Nijmegen. In totaal legde hij 129 km af in vier dagen, waarbij hij elke dag de voorgeschreven 30 km moest wandelen Met deze wandel liet hij zich financieel sponseren voor een project voor de allerarmsten in Afrika.

De vier wandeltochten voerde hem achtereenvolgens op dinsdag naar Delfshaven, op woensdag liep hij naar Schipluiden naar Maasland en terug, donderdag ging de tocht van Voorburg,Leidschendam naar Voorschoten en op vrijdag wandelde hij via Leidscheveen, achter Zoetermeer om door Nootdorp om zo weer terug te komen op zijn vertrek punt aan de Merellaan in Rijswijk-zuid/Delft-noord. Tijdens zijn tocht kwam hij elke dag wel een paar wandelaars tegen die ook de Alternatieve Vierdaagse liepen,wat wel soms aanleiding was tot leuke gesprekken.

In totaal gingen in heel Nederland ruim 20.000 wandelaars op pad waarvan de jongste deelnemer 6 jaar was en de oudste 93!  In totaal werden door alle deelnemers meer dan 1,3 miljoen kilometers weg gewandeld!die ieder een eigen route kozen in hun eigen regio en konden kiezen uit 10,20,30,40 of 50 km.  Via een app op hun telefoon konden alle wandelaars dagelijks bijhouden hoeveel km zij moesten lopen, want men moest van te voren aangeven via de app hoeveel km men wilde lopen. Door de corona crisis was de gewone Vierdaagse van Nijmegen afgelast, en daarvoor in de plaats kwam de Alternatieve Vierdaagse. Dit jaar zou Wim voor de 35 ste keer deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse, maar dat wordt nu dus volgend jaar gevierd!

Volgend jaar wordt weer een poging gedaan om de 104 echte Vierdaagse van Nijmegen door te laten gaan. Dat is dan van 20 – 23 juli 2021

Wie nog wil doneren voor het project van Wim kan terecht op www.dorcashulpdelft.nl of bel 070-415 10 13/06-485 25 932

Naast financiële ondersteuning kan men ook het gehele jaar kleding,dekens en schoeisel doneren voor de allerarmsten in Oost-Europa,Afrika en het Midden-Oosten aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord, aan de Churchillaan 1035 in Rijswijk, aan de Staalweg 1 in Delft en op de Vreedesstraat 11 in Delfgauw