Dorcas actie bracht  ruim 1000 kg kleding en schoeisel op voor financiering  van noodhulp aan vluchtelingen in Libanon in Rijswijk en Delfgauw op zaterdag 12 oktober

Delft/Rijswijk/Pijnacker-Nootdorp/Delfgauw

De extra kleding en schoenen inzameling die Dorcas Hulp Delft en Haaglanden organiseerde  werd gehouden op zaterdag 12 oktober  in Rijswijk-zuid/Delft-noord, Rijswijk , Rijswijk –centrum en Delfgauw voor financiering van hulpnood aan de door oorlogsgeweld getroffen mensen in Beiroet en Libanon en  heeft ruim 1000 kg  kleding en schoeisel opgebracht!

De inzameling werd gehouden omdat door aanhoudend oorlogsgeweld in zuid-Libanon en Beiroet mensen massaal op de vlucht sloegen om een veilige plek te vinden.  De ingezamelde kleding wordt verkocht voor financiering van noodhulp.  Dit doet men omdat de transportkosten naar Libanon heel erg hoog zijn en het waarschijnlijk weken duurt voor transporten arriveren. Men koopt alle noodhulpgoederen zoveel mogelijk in Libanon zelf of in de regio .Een deel van de ingezamelde kleding gaat naar de Dorcas winkels, waarvan er ruim 40 in Nederland zijn, een deel wordt verkocht aan de Dorcas partner in Roemenië en een deel gaat naar de kledinghandel  en het geld gaat naar de opvang van de vluchtelingen, door het geven van onderdak, schoon drinkwater, dekens, kussens, beddengoed, hygiëne artikelen, medische zorg ,trauma verwerking en psychosociale zorg te geven.  Dorcas werkt al een aantal jaren in Libanon, o.a. onder de vluchtelingen uit Syrië, en gaf noodhulp in Beiroet toen in de haven een paar jaar geleden een enorme explosie plaatsvond waarbij honderden doden en gewonden vielen., waarbij ook het lokale Dorcas kantoor zwaar werd beschadigd. Alle gevers van de kleding en schoeisel heel hartelijk bedankt voor deze mooie opbrengst!

Ook buiten de extra inzameling om kan men het gehele jaar door kleding een schoeisel doneren aan Dorcas bij het depot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord, aan de Churchillaan 1035 in Rijswijk en aan de Vreedesstraat 11 in Delfgauw.